JAWS Interiors Design
PAVC gallery
JAWS ARCHITECTS INTERIORS FACEBOOK
JAWS ARCHITECTS INSTAGRAM
PINTEREST JAWS ARCHITETS
email enquiries
google plus account jaws architects

PORT ARTHUR VISITOR CENTRE INTERIOR FIT-OUT,

PORT ARTHUR, TASMANIA

Achieved on a tight budget and on a large scale, the Interior Fit-Out for the new Port Arthur Visitor Centre took design cues from the minimal Architectural language established by Rosevear Stephenson. Ensuring that when views out to the world heritage site were prominent, the fit-out was to recede so as not to distract.

This large centre comprises various facilities and functions including ticketing, reception, tour counters, retail, administrative offices, an interpretation gallery by others, a casual café and an intimate signature restaurant. This was achieved within a total project cost of $12m leaving a very tight budget.

Functional and stylish, the Interior spaces sustainably showcase local joiners and materials with contemporary furnishings. Furniture design is intelligently used to define and direct spaces optimising circulation for large numbers whilst ensuring that distinct zones were created.

The interior design strengthens the heritage-sensitive architectural language by maintaining continuity throughout the building, allowing the design to recede into the landscape. Large windows connect with the views out. Internally, the location and heights of furniture layouts respond to the architectural openings for a holistic design approach.





 

  

Status:             Completed 2017

Photography:      Adam Gibson

port arthur visitor centre

PROJECT CONTRIBUTORS

ARCHITECT

Rosevear Stephenson Architects


PHOTOGRAPHY

Adam Gibson


FURNITURE

Obodo Design

M.A.D Furniture Design

Have a Seat


JOINERY

VOS Joinery


  

FURNITURE:  OBODO DESIGN / M.A.D FURNITURE

JOINERY: VOS JOINERY

FURNITURE:  'HAVE A SEAT'

port_arthur_visitor_centre_cafe